Аргентина скасувала валютні обмеження, що діють з 2011 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Аргентина скасувала валютні обмеження, що діють з 2011 року

Світ
374
Новий уряд Аргентини скасував режим обмежень на валютні операції, що діє з 2011 року, заявив міністр фінансів південноамериканської країни Альфонсо Прат-Гай.
Даний режим, що передбачає обмеження на вільну купівлю іноземної валюти, був введений при колишньому президентові Христині Кіршнер. “Ми раді повідомити про скасування обмежень”, – сказав Прат-Гай на прес-конференції в Буенос-Айресі.
Як зазначає портал La Nacion, валютний контроль призвів до виникнення істотної різниці між офіційним курсом долара і курсом “чорного ринку”. Експерти вважають, що після скасування валютних обмежень курс американської валюти підніметься приблизно до 15 песо при нинішньому курсі в 9,82 песо.
За словами Прат-Гая, влада планує отримати від змін валютної політики протягом найближчих чотирьох місяців від 15 до 25 мільярдів доларів. При цьому зараз розміри резервів Центрального банку Аргентини складають всього приблизно 24 млрд доларів. Крім того, за словами міністра, компанії будуть звільнені від необхідності отримувати надалі дозволи на ведення імпортних операцій.
Лібералізація валютного ринку була одним з головних передвиборних обіцянок президента Маурісіо Макрі, який раніше переміг на виборах глави держави.
За матеріалами:
ПРАЙМ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас