Volkswagen почне усувати порушення на дизельних автомобілях в кінці січня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Volkswagen почне усувати порушення на дизельних автомобілях в кінці січня

Фондовий ринок
257
Німецький автоконцерн Volkswagen AG (VW) отримав дозвіл з боку регулятора автомобільного ринку Німеччини на усунення порушень на автомобілях, замішаних у “дизельному скандалі” у ФРН та Європі.
Оновлення двигунів EA189 об’ємом 1,2 літра, 1,6 і 2 літри розпочнеться наприкінці січня 2016 року.
Заміна програмного забезпечення для двигунів 1,2 літра і 2 літри займе близько 30 хвилин, для 1,6-літрового двигуна – близько години, заявила компанія.
Минулого тижня голова наглядової ради концерну Volkswagen Ханс-Дітер Пьотш заявив, що компанія планує завершити розслідування “дизельного скандалу” у квітні 2016 року. Він назвав це найбільшим випробуванням в історії найбільшого європейського автомобілебудівного концерну.
Фінансові наслідки, за оцінками Х.-Д. Пьотша, “можуть бути значними”. Для їх подолання VW зараз виділив 6,7 млрд євро у спеціально створений резервний фонд. Які витрати понесе концерн в результаті штрафних санкцій в США, поки не відомо.
Скандал навколо Volkswagen вибухнув у вересні 2015 року, після того, як американське Агентство з охорони навколишнього середовища (EPA) виявило, що концерн встановлював на своїх автомобілях з дизельними двигунами комп’ютерні програми, які під час перевірок занижують показники викиду шкідливих речовин.
Крім однойменного бренду, німецькому автоконцерну Volkswagen належать марки легкових автомобілів Audi, Bentley, Bugatti, Lamborghini, Porsche, SEAT, Skoda, мотоцикли Ducati, вантажівки MAN, Scania та Volkswagen Commercial.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас