Скільки протримається союз Яценюка і Порошенка, - політолог — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Скільки протримається союз Яценюка і Порошенка, - політолог

Казна та Політика
1585
Коаліція збережеться до осені наступного року. Так вважає політолог Володимир Бондаренко.
“Президенту всяку ціну необхідно прийняти бюджет на наступний рік. Тому він змушений відкидати зміну прем’єр-міністра і виступати з спільними з ним заявами. Хоча уряд суттєво топить президентський рейтинг.
Кабмін і фракція Яценюка блокують і іншу президентську ідею – про зміну формату Кабміну, про допуск в нього великих квот для “Батьківщини”, “Самопомочі”. Тому єдність протримається недовго. Вже восени будуть нові парламентські вибори “, – говорить експерт.
“Порошенко давно мріє позбутися Яценюка. Але спроби замінити його на менш одіозну фігуру, наприклад, Турчинова поки не виходять”, – додав він.
Бондаренко вважає, що Яценюк не має підтримки в США.
“Це стало зрозуміло під час візиту до Києва Джо Байдена. Ні жесту, ні чіткої заяви про підтримку Яценюка не прозвучало. Більше того, він натякнув, що у нас найбільш корумпована країна в Європі, маючи на увазі останні викриття з Мартиненком (депутат “Народного фронту”- ред.) та іншим прем’єрським оточенням. Яценюк – кульгава качка в українській політиці. Про це свідчать його неучасть у виборах і низький рейтинг. Американці ніколи на таких не ставлять”, – пояснив політолог.
Нагадаємо, що президент Петро Порошенко, прем’єр Арсеній Яценюк і голова парламенту Володимир Гройсман виступили зі спільною заявою до українців. Де говорилося про єдність, взаємну підтримку та спільну подальшу роботу.
За матеріалами:
Газета по-Українськи
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас