"Само не пройде": Лукашенко занервував через євроінтеграцію України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Само не пройде": Лукашенко занервував через євроінтеграцію України

Світ
2539
Угода про зону вільної торгівлі між Україною та Європейським союзом напружує не тільки Росію.
Про це заявив президент Білорусі Олександр Лукашенко, передає БЕЛТА.
“З 1 січня починає діяти угода України з ЄС. Природно, ця угода напружує не тільки Росію, хоча заклопотаність висловлювалася і раніше, більше року тому. На зустрічі, що відбулася, президент Росії звертав увагу на набуття чинності цієї угоди, яка призведе до певних ризиків для Росії і для нас, зокрема Казахстану. Тому нам треба бути готовими обговорювати в цьому плані дані питання – нам трьом в Євразійському економічному союзі плюс Вірменія та Киргизстан і з Україною якимось чином попередньо обговорювати ці проблеми. Тому що “само не пройде”, – підкреслив Лукашенко.
При цьому він зазначив, що у Білорусі вистачає і своїх проблем в економіці, але якщо ще хлинуть товари з ЄС, що будуть ввозитися за нульовою ставкою в Україну, тоді мало не здасться. “Тому все, що ми робили по зміцненню південних рубежів нашої країни в плані безпеки та економіки, виявилося сьогодні затребуваним. Я б хотів почути, як у нас йдуть справи з зміцненням кордону”, – уточнив президент Білорусі.
Нагадаємо, за словами заступника міністра економічного розвитку і торгівлі України Наталії Микольської, ніяких змін у текст угоди про зону вільної торгівлі України та ЄС вноситися не буде.
За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас