"Укрзалізниця" недоотримала майже 500 млн від місцевих бюджетів за перевезення пільговиків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Укрзалізниця" недоотримала майже 500 млн від місцевих бюджетів за перевезення пільговиків

Казна та Політика
108
Публічне акціонерне товариство “Українська залізниця”, створене на базі Державної адміністрації залізничного транспорту України (“Укрзалізниця”), у січні-листопада 2015 року недоотримало 498,4 мільйона гривень від місцевих бюджетів за перевезення пасажирів пільгових категорій у дальньому та приміському сполученнях, повідомили в прес-службі компанії.
«Обласні районні держадміністрації та Міністерство освіти і науки з січня по листопад 2015 року заборгували залізницям України загалом 498,4 млн грн за пільгові перевезення громадян – це 75% від суми наданих послуг”, – йдеться у повідомленні.
Зокрема, за вказаний період “Укрзалізниця” надала послуги з перевезення пільгових категорій громадян на суму понад 667,3 мільйона гривень, а компенсацію отримала лише у розмірі 168,9 мільйона гривень.
“З року в рік спостерігається хронічна заборгованість за перевезення пільговиків залізничним транспортом. Ця ситуація найгірше позначається на приміському сполученні, більшість пасажирів якого відноситься до пільгових категорій”, – підкреслили в “Укрзалізниці”.
За даними прес-служби, найбільшу суму відшкодування за приміські перевезення “Укрзалізниця” очікує від Києва та Київської області – 72 мільйони гривень, далі йдуть Харківська область – 42,7 мільйона гривень, Львівська – 16,9 мільйона гривень, Дніпропетровська – 11,4 мільйона гривень, Тернопільська – 10,8 мільйона гривень, Житомирська – 9,6 мільйона гривень.
Разом з тим, “Укрзалізниця” зазначає, що Рівненська, Чернівецька, Закарпатська та Кіровоградська області компенсували залізницям від 80% до 103%.
“Постійна заборгованість залізницям України за перевезення пільговиків, стабільно низький рівень покриття витрат доходами у приміському секторі не дає можливості своєчасно і в необхідній кількості оновлювати застарілу техніку. Зношеність приміського рухомого складу залізниць України становить: електропоїздів – 80,3% і дизель-поїздів – 93,1% “, – підкреслює “Укрзалізниця”.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас