"Київенерго" в грудні перерахує оплату за тепло для частини киян — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Київенерго" в грудні перерахує оплату за тепло для частини киян

Особисті фінанси
2573
Столична енергокомпанія ПАТ “Київенерго” виставляє рахунки за тепло по грудню здійснить коригування листопадових нарахувань для частини киян, повідомив комерційний директор компанії Євген Бушма на прес-конференції в Києві в середу.
Він пояснив, що перерахунок торкнеться тих будинків, в яких лічильники тепла приймалися на комерційний облік протягом листопада, проте оплата за цей місяць була нарахована виходячи з стандартного тарифу 16,14 грн за кв метр.
“При формуванні рахунків за грудень для таких будинків ми будемо робити перерахунок … По грудню оплата буде нарахована вже за кількістю спожитих Гкал, а листопад відкоригуємо в залежності від того, в який день лічильник був прийнятий на облік”, – запевнив він.
Е.Бушма додав, що станом на 1 листопада на комерційний облік були прийняті 3944 будинкових приладів обліку, а ще 2933 – приймалися протягом листопада.
“Саме з цих 2 933 лічильниками буде коригування”, – сказав він.
Як зазначили в “Кіевеенерго”, у жовтні компанія впровадила пілотний проект в рамках якого оплата за тепло киянам нараховувалася не за тарифом за квадратний метр, а виходячи з проектного споживання тепла для кожного будинку, скоригованого на температуру навколишнього середовища.
“У підсумку по жовтня ми отримали цифри по домівках без лічильників дуже близькі до тих, в яких встановлені лічильники. Однак Кабінет міністрів так і не прийняв рішення про перехід на нову систему. Тому в листопаді нам довелося повернутися до нарахування за звичайним тарифом 16,14 грн за 1 кв. метр “, – повідомив Е.Бушма.
“Київенерго” експлуатує практично всі енергетичні об’єкти, розташовані в столиці, за винятком Дарницької теплоелектроцентралі.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас