Ілон Маск побоюється, що Третя світова війна може зірвати колонізацію Марса — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ілон Маск побоюється, що Третя світова війна може зірвати колонізацію Марса

Світ
1366
У новому достатньо великому інтерв’ю для GQ засновник і глава компанії Tesla Motors і SpaceX Ілон Маск був не настільки оптимістичний щодо перспектив освоєння Марса і підкорення далекого космосу людством.
Ілон говорив про колонізацію космосу без раніше властивого йому ентузіазму, керуючись виключно прагматичними міркуваннями.
«Ви створюєте резервні копії жорстких дисків … можливо, нам також потрібно забекапити життя», – зазначив Маск.
Глава компанії SpaceX, ракетам якій відводиться важлива роль у досягненні цієї мети, пообіцяв оприлюднити більш конкретні плани щодо створення перших поселень людей на Марсі, як тільки робота над ними буде завершена.
«Перш ніж робити заяву, я хочу переконатися, що ми не викличемо по-справжньому великі зміни … Я думаю, вони [плани – прим.ред] будуть виглядати досить-таки божевільними», – сказав Маск.
Ілон Маск хоче відправити астронавтів на Марс якнайшвидше, оскільки побоюється, що Третя світова війна може зірвати освоєння Червоної планети.
«Я не думаю, що варто виключати можливість розв’язання Третьої світової війни», – цитує Маска джерело. – «Був час, в 1912 році ми говорили про початок нової ери миру і процвітання, епохи золотого століття … а потім почалася Перша світова війна, а за нею прийшла Друга світова війна, яку змінила Холодна війна. Напевно, було б занадто самовдоволено і необачно вважати, що це не повториться ».
Маск переконаний, що якщо дійде до використання ядерної зброї, то наслідки можуть бути набагато більш плачевні, ніж будь-коли раніше, і космічна індустрія може бути відкинута на десятки років назад, якщо не більше.
Говорячи про більш приземлені речі, Маск зупинився на своїх відносинах з Apple після недавніх заяв тому, що Тім Кук і Ко наймали для роботи над своїм автомобілем людей, яких звільнили з Tesla. Після слів про те, що під час єдиною спільної зустрічі Стів Джоб поводився «як ненормальний», Ілон Маск зупинився і сказав, що «останнє, що мені потрібно – це наживати ворогів».
За матеріалами:
Engadget
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас