Росія в 2016 році майже на чверть знизить квоту на працівників-іноземців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія в 2016 році майже на чверть знизить квоту на працівників-іноземців

Світ
231
Квота на іноземних працівників у РФ на 2016 рік становить 77,6% від квоти на 2015 рік, вона буде дорівнювати 213,929 тис. осіб, повідомляється в Twitter уряду РФ.
Також з посиланням на постанову уряду йдеться про те, що допустиму частку іноземних працівників на вантажному транспорті знижено з 50% до 35%, на пасажирському транспорті – з 50% до 40%.
На сайті уряду в середу розміщено постанову “Про встановлення на 2016 рік допустимої частки іноземних працівників в окремих галузях економіки”.
Передбачається, що вона “дозволить контролювати залучення іноземної робочої сили в окремі види економічної діяльності з урахуванням регіональних особливостей ринку праці та необхідності пріоритетного порядку працевлаштування громадян Росії”.
Підписаною постановою в 2016 році збережена на рівні 2015 допустима частка іноземних працівників, що використовуються господарюючими суб’єктами в сферах вирощування овочів – у розмірі 50% загальної чисельності працівників, спорту – у розмірі 25%, торгівлі в спеціалізованих магазинах алкогольними напоями, включаючи пиво, та тютюновими виробами – у розмірі 15%, у роздрібній торгівлі лікарськими засобами в спеціалізованих магазинах, в роздрібній торгівлі в нестаціонарних торгових об’єктах та на ринках та в іншій роздрібній торгівлі поза магазинами – 0%.
Встановлена допустима частка у сфері вирощування овочів у розмірі 50% поширюється на господарюючі суб’єкти, що діють на території Росії, за винятком територій Кабардино-Балкарської Республіки, Республіки Крим, Краснодарського і Ставропольського країв, Астраханської, Волгоградської, Воронезької, Липецької, Московської, Ростовської і Саратовської областей.
Встановлена на 2016 рік в РФ квота на іноземних працівників не призведе до виникнення негативних наслідків на ринку праці, повідомляється на сайті уряду РФ.
Постановою кабінету міністрів від 12 грудня потреба в залученні в 2016 році іноземних працівників оцінюється в 213 тис. 929 чоловік. “Це 0,3% від чисельності економічно активного населення Росії”, – йдеться в довідці до постанови, опублікованій на сайті кабінету міністрів.
У документі підкреслюється, що розподіл потреби в іноземній робочій силі “відповідає збільшенню в цілому на ринку праці попиту на кваліфікованих працівників: 94,7% потреби, визначеної на 2016 рік, становлять кваліфіковані іноземні працівники”.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас