Пивоварський розповів, коли і за рахунок чого в Україні можуть з'явитися якісні дороги — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Пивоварський розповів, коли і за рахунок чого в Україні можуть з'явитися якісні дороги

Казна та Політика
1443
Якщо Верховна Рада прийме тематичний законопроект, якісні дороги можуть з’явитися в Україні вже через п’ять років.
Про це заявив міністр інфраструктури Андрій Пивоварський, який днями подав у відставку.
“Якщо буде прийнятий закон про цільовий дорожній фонд, через п’ять років якість наших доріг можна вивести на середньоєвропейську”, – зазначив міністр, відповідаючи на питання про доцільність введення плати за перевантаження транспорту, яка входила в плани міністерства. (Через схожу ініціативу в Росії зараз страйкують далекобійники – ред.).
“Не плутайте плату за перевантаження з платою за проїзд. Це різні речі! У Росії пропонують ввести плату на проїзд всьому вантажному транспорту, не важливо – з перевантаженням він їде чи ні. Ми прийдемо до плати за проїзд вантажного транспорту, в якийсь момент в житті України – через 2 роки, через 3-5 … Після того, як буде побудована якісна мережа сучасних доріг “, – резюмував Пивоварський.
Відзначимо, раніше, за словами міністра інфраструктури Андрія Пивоварського, якщо проводити прозорий конкурс серед підрядників, то на один кілометр дороги європейської якості України потрібно витратити $ 250-300 тисяч. За його словами, враховуючи протяжність українських доріг, Україні необхідно в рік 25-30 млрд грн для їх обслуговування.
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас