Польські експерти надали свій висновок щодо легендарного "золотого поїзда" нацистів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Польські експерти надали свій висновок щодо легендарного "золотого поїзда" нацистів

Світ
1911
Польські експерти не виявили слідів поїзда зі “скарбами нацистів” в підземному тунелі неподалік від міста Валбжих.
За їх словами, розпочаті 15 вересня пошуки до успіхів не привели: підземний тунель може існувати, але доказів про знаходження в ньому залізничного складу немає.
31 серпня губернатор польського Нижньосілезького воєводства Томаш Смоларш припустив, що нові докази існування поїзда з золотом нітрохи не переконливіші попередніх.
Однак влада вирішила огородити район пошуків.
Нагадаємо, в середині серпня 2015 року двоє клієнтів юридичної фірми звернулися до влади польського міста Валбжих з повідомленням, що знайшли поїзд в замурованому тунелі на глибині 70 метрів. На доказ вони продемонстрували знімки георадара. На їхню думку, йшлося про легендарний “золотий поїзд” зі скарбами нацистів. Влада погодилася визнати права тих, хто знайшов скарб, на 10-процентну частку від усіх знайдених коштовностей.
У 1945 році керівництво Третього рейху намагалося вивезти награбовані цінності в Берлін з німецького міста Бреслау, який після закінчення Другої світової війни увійшов до складу Польщі і став називатися Вроцлавом. Місцеві жителі розповідали, що поїзд зі скарбами в’їхав у тунель біля замку Ксенж і зовні вже не з’являвся. За роки, що минули із закінчення війни, багато хто намагався знайти потяг. Критики з самого початку стверджували, що “золотого поїзда” ніколи не існувало.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас