Скорочення ролі держави в економіці забезпечує до 1 відсотка зростання ВВП щорічно — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Скорочення ролі держави в економіці забезпечує до 1 відсотка зростання ВВП щорічно

Казна та Політика
190
Зменшення частки держави в економіці України може дати до 1% зростання ВВП щорічно.
Про це повідомив радник Центру економічної стратегії Павло Кухта.
За його словами, бюджет на 2016 рік знижує частку держсектора в економіці.
«У нас держсектор дуже сильно роздутий – ми займаємо 9 місце в світі за часткою держави у ВВП. У наступні роки зростання ВВП прискориться з 0,3% до 3%. І зменшення частки держави може дати до 1% зростання в рік», – сказав він.
Крім того, як зазначив радник, проект держбюджету дозволяє істотно посилити місцеві бюджети. «У бюджеті фактично зникають квазідержавні витрати – Нафтогаз і ФГВФО (Фонд гарантування – ред.). Залишається всього 16 млрд», – сказав Кухта, додавши, що ці кошти ще можуть залишитися невитраченими.
Раніше Кухта повідомляв у своєму Фейсбуці, що згідно з проектом держбюджету на 2016 рік, частка держсектора в економіці знижується, при виконанні прогнозів МВФ, з 48,5% від ВВП до 41,7% від ВВП (на 6,8 процентних пункту – ред. ), а в номінальному вираженні сукупні витрати держсектора знижуються з 961 млрд до 942 млрд; частка власного фінансування місцевих бюджетів у сукупному фінансуванні держсектора зростає з 10,7% до 15,5%; а квазіфіскальні витрати знижуються з 5.5% від ВВП до 0,7% від ВВП.
За матеріалами:
Вісті
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас