"Хтось щось хоче вкрасти": Гройсман вважає, що парламент повинен забезпечити прозорість приватизації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Хтось щось хоче вкрасти": Гройсман вважає, що парламент повинен забезпечити прозорість приватизації

Казна та Політика
161
Парламент повинен на законодавчому рівні забезпечити прозорість і відкритість приватизації, вважає голова Верховної Ради України Володимир Гройсман.
Як передає прес-служба Верховної Ради, В.Гройсман в ході засідання ради реформ з питання управління об’єктами державної власності в понеділок, висловився за розробку законопроектів, які повинні створити “механізми ефективної приватизації”.
За словами спікера парламенту, існує “шалена недовіра” до самого процесу приватизації, а всі розмови про неї викликають негативну реакцію: “мовляв, хтось щось хоче вкрасти”, і на цьому спекулюють несумлінні політики.
В.Гройсман підкреслив, що неефективне використання державної власності є джерелом корупції і тіньових схем, тому питання відкритості та публічності приватизації є надзвичайно важливим, і завдання парламенту полягає у виробленні пакета відповідних рішень, “щоб ні в кого не виникало сумнівів” в прозорості цього процесу .
За словами керівника парламенту, для розгляду “приватизаційних” питань у сесійній залі буде визначено відповідний тематичний день, і на законодавчому рівні будуть прийняті рішення, як за процедурою проведення публічної приватизації, так і за переліком об’єктів, які будуть приватизовані.
На думку В.Гройсман, у парламенті є потенціал для прийняття приватизаційних законопроектів.
Спікер також вважає, що питання приватизації повинні знайти підтримку громадян і тому до розробки та обговорення законопроектів необхідно залучати представників громадянського суспільства.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас