Зарплати керівників держкомпаній піднімуть до "ринкового рівня" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зарплати керівників держкомпаній піднімуть до "ринкового рівня"

Казна та Політика
550
Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк підписав постанову Кабінету міністрів №859, що змінює систему оплати праці керівників державних компаній і підвищує їх до ринкового рівня, повідомила прес-служба уряду.
«Держава як акціонер готова платити ринкові зарплати топ-менеджерам, але вони повинні їх заробити. Вигідніше платити ринкові зарплати топ-менеджерам, ніж мати держкомпанії, де керівники отримують низьку зарплату, але працюють на інтереси олігархів чи політиків. Ми бачимо позитивні зміни в держкомпаніях, куди прийшли фахівці з приватного сектора. Сподіваюся, що тепер кадровими конкурсами в держкомпаніях зацікавляться менеджери з приватного сектора», – цитує прес-служба Кабміну міністра економічного розвитку і торгівлі Айвараса Абромавичуса.
У рамках нової системи оклад керівника становить 25% від загальної річної винагороди, а премія (квартальна + річна) – до 75% від загальної річної винагороди. При цьому органи управління зможуть встановлювати чіткі цілі й показники, від виконання яких залежатиме виплата преміальної частини, що дозволить оцінити й мотивувати керівника.
На першому етапі в унітарних державних компаніях заробітну плату керівникам встановлюватиме профільне міністерство (орган управління), але після внесення змін до законодавства цю функцію має бути передано в наглядові ради.
Нагадаємо, Кабінет міністрів України 11 листопада ухвалив рішення підвищити зарплати керівників великих державних підприємств.
Раніше глава уряду Арсеній Яценюк відзначав необхідність підвищення зарплат чиновникам – після проведення реформи державної служби. Джерелом фінансування зарплат, на думку уряду, може бути фінансова допомога Європейського Союзу.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас