У Японії поліцейські дрони будуть ловити сітками дронів-порушників — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Японії поліцейські дрони будуть ловити сітками дронів-порушників

Світ
531
Центральний поліцейський департамент Токіо оголосив на цьому тижні про рішення використовувати безпілотники, оснащені сітками, для перехоплення дронів, які літали над режимними об’єктами без відповідного дозволу.
До середини грудня подібні дрони отримає підрозділ столичного департаменту, відповідальна за охорону будівлі японського парламенту, Імператорського палацу, офіційної резиденції прем’єр-міністра та інших важливих об’єктів Токіо.
Якщо раптом чийсь дрон з’явиться над територією важливого об’єкта, на його перехоплення вилетить крупний поліцейський дрон з сіткою. До запуску дрона-перехоплювача знаходяться в об’єкта поліцейські сповістять за допомогою гучномовця оператора підозрілого дрона про необхідність покинути заборонену зону.
Цей захід допоможе виключити інциденти, подібні тому, що сталося в квітні цього року, коли на дах будівлі канцелярії прем’єр-міністра здійснив посадку дрон з радіоактивним матеріалом.
У цьому місяці почнуться тестові польоти поліцейських дронів. Спочатку мова йде про використання під час чергування поліцейських лише одного дрона. Повномасштабна охорона важливих об’єктів за допомогою 10 спеціальних дронів з мережами буде розгорнута в лютому 2016 року. До цього часу будуть підготовлені поліцейські оператори дронів.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас