Великі банки продовжують скорочувати персонал в 2016 році — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Великі банки продовжують скорочувати персонал в 2016 році

Світ
1571
Великі банки Європи та США оголосили про скорочення майже 100 тис. робочих місць в цьому році. Очікується, що ще тисячі співробітників будуть звільнені з банків BNP Paribas і Barclays на початку наступного року.
Скорочення в 2015 році склали більше 10% від загальної робочої сили в 11 найбільших європейських і американських банках згідно з аналізом Financial Times.
Недавні скорочення були оголошені минулого тижня, коли співробітники голландського банку Rabobank дізналися про скорочення 9 тис. співробітників свого банку. Це трапилося наступного дня, після того як Morgan Stanley оголосив про скорочення 1200 співробітників.
Barclays і BNP Paribas, два найбільших європейських банки, оприлюднять дані про скорочення персоналу, після того як оголосять стратегію розвитку, в рамках якої планується скорочення витрат на 10-20% в інвестиційних банках, відзначають джерела.
У Barclays 1 березня наступного року виконавчий директор Джес Стейлі оголосить нову стратегію розвитку та річні показники діяльності банку. Ця заява також має містити плани банку якнайскоріше скоротити персонал інвестиційного банку, в якому зайнято близько 20 тис. співробітників, повідомляє Financial Times.
BNP Paribas оголосить про новий план щодо скорочення витрат у лютому. Французький банк вже заявив про те, що він планує скоротити більше 1 тис. співробітників у своїх бельгійських роздрібних підрозділах.
Банки вважають, що у них працює надто багато персоналу, при тому, що вони переживають не найкращі часи: зниження прибутку у зв’язку з більш жорстким посткризовим законодавством, занадто низькими процентними ставками і низькою активністю клієнтів.
Ті банки, в яких нещодавно змінилося керівництво, а саме Deutsche Bank, Credit Suisse і Barclays, піддалися найбільш уважному вивченню, оскільки нове керівництво намагається зробити з банків, які переживають не найкращі часи, щось більш прибуткове, так як цього вимагають інвестори.
Аналітики вважають, що в 2016 році фінансові негаразди можуть торкнутися не тільки цих двох банків. Нове законодавство передбачає, що всі банки повинні мати капітал більше, ніж раніше, а це означає, що вони повинні отримувати більш високий прибуток, щоб зберегти прибутковість капіталу на тому рівні, який вимагають інвестори.
Аналітик банківської галузі в CLSA Майк Майо, заявив, що, незважаючи на те що американські банки оголосили про менші скорочення персоналу, ніж європейські, їх співробітники також ризикують втратити роботу в 2016 році.
За матеріалами:
Financial Times
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас