Alibaba купує найвпливовіше видання Гонконгу за 266 млн доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Alibaba купує найвпливовіше видання Гонконгу за 266 млн доларів

Фондовий ринок
205
Китайський інтернет-гігант Alibaba купить найстарішу і найвпливовішу англомовну газету Гонконгу The South China Morning Post (SCMP) за 266 млн доларів.
Крім того, у розпорядження китайського холдингу перейде агентство зовнішньої реклами, журнали та інтернет-ресурси медіагрупи SCMP Group Ltd.
В даний час видавництво SCMP належить малайзійському мільярдерові китайського походження Роберту Куоку. У 1993 році він викупив його у медіамагната Руперта Мердока.
Метою операції, за словами представників Alibaba, є “розширення читацької аудиторії SCMP по всьому світу за допомогою цифрової дистрибуції і легшого доступу до контенту”.
Газета видається з 1906 року, в останні десятиліття вона фокусується на висвітленні подій в Китаї англійською мовою. Свого часу SCMP вважалася найприбутковішим періодичним виданням у світі, але останнім часом газета зіткнулася зі скороченням тиражів і доходів на тлі все більшого догляду читачів в інтернет.
Щоденний наклад SCMP зараз становить 104 тисяч примірників.
Засновник і керівник Alibaba Group Джек Ма вважається другим в рейтингу найбагатших людей Китаю. За даними журналу Forbes, його статок перевищує 23 млрд доларів. Аlibaba Group, створена в 1999 році, володіє власною електронною платіжною системою Alipay, а також є співвласником і управляє інтернет-магазинами Taobao і AliExpress.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас