Холодницький оголосив, скільки повинні отримувати спецпрокурори — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Холодницький оголосив, скільки повинні отримувати спецпрокурори

Казна та Політика
733
“У середньому пересічний прокурор антикорупційної прокуратури, конкурс на яких ми запланували оголосити вже 15 грудня і з 16 грудня розпочати прийом документів, повинен заробляти не менше 50 тис. грн на місяць. Це оклад плюс всі надбавки. Ця сума, на думку, достатня, щоб показати реальні результати в боротьбі з корупцією “, – сказав Назар Холодницький.
Глава спецпрокуратури зазначив, що можна по-різному оцінювати, чому в проекті бюджету на 2016 рік не були закладені кошти на антикорупційну прокуратуру. “Я зараз не готовий коментувати це питання, оскільки є різні думки. Можливо, це і якась спроба заблокувати роботу антикорупційної прокуратури, антикорупційного бюро і тих органів, роботу яких давно чекає все українське суспільство”, – припускає він.
За його словами, генеральний прокурор України Віктор Шокін піднімав цю проблему ще до обрання керівника антикорупційної прокуратури, і 23 листопада він звернувся до прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка з інформацією, де було розписано “до копійки” скільки необхідно коштів.
“Цей орган може бути незалежним тільки тоді, коли буде фінансуватися окремим рядком в бюджеті. Тому що не можна боротися з корупцією, отримуючи $ 220 зарплати”, – підкреслив Холодницький.
Він вказав, що якщо депутати не встигнуть прийняти державний бюджет в 2015 році, то тоді Спеціалізована антикорупційна прокуратура фінансуватиметься як “звичайний” департамент Генпрокуратури України з “їх звичайними” зарплатами.
Нагадаємо, виступаючи на форумі депутатів місцевих рад від “Блоку Петра Порошенка” у суботу президент України заявив, що в проекті бюджету, який надійшов до Верховної Ради, забули закласти гроші на антикорупційну прокуратуру. Порошенко вважає, що це “прикре непорозуміння” і “технічна помилка, яка буде негайно виправлена”.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас