Комплексна перевірка раз на рік: контролюючі органи приходитимуть до бізнесу всі разом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Комплексна перевірка раз на рік: контролюючі органи приходитимуть до бізнесу всі разом

Казна та Політика
3207
Міністерство економічного розвитку і торгівлі зобов’язало контролюючі органи проводити лише одну спільну комплексну перевірку бізнесу один раз на рік замість проведення окремих перевірок кожним органом.
Відповідний наказ оприлюднено на сайті Мінекономрозвитку.
Згідно з документом, план комплексного контролю на 2016 рік включатиме назву підприємства, ідентифікаційний код або реєстраційний номер облікової картки платника податків фізичної особи-підприємця, перелік органів державного нагляду (контролю), які повинні перевірити це підприємство і дату початку проведення комплексного планового заходу.
При цьому кожен перевіряючий орган, зазначений у комплексному плані, зобов’язаний дотримуватися дати початку проведення перевірки, а також привести у відповідність дату, зазначену в його плані заходів.
Таким чином, діяльність суб’єктів господарювання, які включені в плани різних органів державного контролю, може перевірятися протягом одного року лише один раз, тобто комплексно – одночасно.
Як повідомлялося, Кабінет міністрів України готовий продовжити мораторій на перевірки бізнесу, який діє до кінця 2015 року.
У листопаді поточного року Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроект про продовження мораторію на перевірки бізнесу до 30 червня 2016 року. Законопроект підготувало Міністерство економічного розвитку і торгівлі України.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас