АМКУ рекомендує "Київхлібу" не підвищувати ціни — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АМКУ рекомендує "Київхлібу" не підвищувати ціни

Казна та Політика
163
Київське обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету рекомендує “Київхлібу” утриматися від встановлення цін, що перевищують економічно обґрунтований рівень.
Київське обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету надало обов’язкові до розгляду рекомендації найбільшому виробнику хліба і хлібобулочних виробів компанії “Київхліб” (Київ) утриматися від встановлення роздрібних цін, що перевищують економічно обґрунтований рівень.
Про це йдеться в повідомленні АМКУ.
Рекомендації надані 1 грудня з метою запобігання порушень законодавства про захист економічної конкуренції.
Термін розгляду рекомендацій — 10 днів з дня їх отримання.
Як повідомлялося раніше, “Київхліб” вирішив підняти ціни (крім магазинів фірмової мережі) на основну продукцію: на хліб “Український столичний подовий” на 14,8% до 7,92 гривні, “Пшеничний традиційний подовий” на 10,6% до 6,24 гривні і на “Батон нарізний київський” на 5,6% з 1 грудня.
У березні “Київхліб” вирішив підняти ціни на свою продукцію в середньому на 25%-30% з 12 березня, але пізніше Київське міське територіальне відділення Антимонопольного комітету заявило про необґрунтованість підвищення цін компанією “Київхліб” і почало розслідування, після чого рішення про підвищення було скасовано.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас