Туреччина оштрафувала Twitter за пропаганду тероризму — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Туреччина оштрафувала Twitter за пропаганду тероризму

Фондовий ринок
161
Влада Туреччини оштрафували мережу мікроблогів Twitter на $ 51тис (150 тис турецьких лір) за те, що в сервісі за запитом влади не були видалені публікації, що містять пропаганду тероризму.
Про це повідомляє Reuters з посиланням на Управління у зв’язку і телекомунікацій.
Туреччина вперше наклала штраф на Twitter, проте раніше уряд республіки не раз блокував соцмережу після того, як прохання з видалення певного контенту не були виконані.
28 липня суд столичного району Гельбаші затвердив список з 96 сайтів, до яких наказано обмежити доступ з національного сегменту мережі інтернет. Ресурси містять екстремістський і терористичний контент. Зокрема, мова йде про пропаганду діяльності угруповання “Ісламська держава”, Робітничої партії Курдистану і Партії-Фронту революційного народного визволення. Всі ці організації раніше вчиняли теракти на території республіки, а в останні дні влада затримала понад тисячу їхніх членів під час масових облав і рейдів у 36 провінціях Туреччини.
Суд також наказав провайдерам і керівництву Twitter заблокувати доступ для турецької аудиторії до 23 акаунтів користувачів, які поширювали агітацію чи заклики, що загрожували суспільній і національній безпеці. Тоді ця вимога була виконана.
Турецька влада досить ретельно стежать за появою в мережі контенту, що порушує національне законодавство в частині загроз безпеці. 22 липня на кілька годин був заблокований доступ до Twitter на підставі рішення суду провінції Шанлиурфа. Обмеження були пов’язані з терактом в повіті Суруч в Шанлиурфа, який забрав життя 32 осіб. Після вибуху в мікроблогах з’явилася велика кількість фото та відео матеріалів з місця події, в тому числі посвідчення особи можливого виконавця.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас