На Одеській митниці мінімальні тарифи знизилися майже в 7 разів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На Одеській митниці мінімальні тарифи знизилися майже в 7 разів

Казна та Політика
1162
Витрати перевізників знизилися в 7 разів завдяки реформам Одеської митниці. Про це розповів заступник генерального директора Асоціації міжнародних експедиторів України Віктор Берестенко під час антикорупційного форуму в Одесі.
За його словами, неналежна транспортна інфраструктура і ситуація в транспортній галузі роблять Одеську область невигідною для перевізників. Однак сьогодні можна спостерігати певні зрушення.
Берестенко розповів, що до початку реформ в Одеській митниці мінімальна вартість послуг оформлення вантажу для перевізників становила 170 доларів США. І ця сума була прив’язаною саме до іноземної валюти.
«Сьогодні деякі послуги безкоштовні, а ті, за які потрібно платити, – прив’язані до національної валюти. Зараз ми сплачуємо мінімум 580 гривень», – зауважив Берестенко.
«Тобто, результат роботи команди на Одеській митниці менше ніж за місяць – це зменшення видатків в 7 разів, спрощення процедури та менша кількість перевірок. Крім того, це ціна в національній валюті, що дозволяє нам планувати діяльність, фіксувати ціни, фіксувати контракти також в національній валюті», – пояснив він.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас