НБУ вирішив ліквідувати банк "Велес" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ вирішив ліквідувати банк "Велес"

Кредит&Депозит
872
Національний банк 10 грудня вирішив відкликати банківську ліцензію та ліквідувати банк “Велес” (Київ). Про це йдеться в повідомленні прес-служби Нацбанку.
Рішення регулятора пов’язане із здійсненням ризикової діяльності, систематичними порушеннями законодавства у сфері фінансового моніторингу.
При цьому в банк не вводилася тимчасова адміністрація.
У вересні поточного року Національний банк запобіг спробі вивести за кордон близько 460 млн доларів за документами, що мають ознаки фіктивності.
НБУ зазначає, що це стало підставою для проведення інспекційної перевірки банку з питань фінансового моніторингу.
Під час перевірки були виявлені факти здійснення банком ризикованої діяльності і ціла низка операцій, характер яких дає підстави вважати, що вони були спрямовані на уникнення вимог та обмежень, передбачених банківським, валютним законодавством, законодавством з питань фінансового моніторингу;
Також НБУ виявив участь банку у проведенні фінансових операцій, метою яких є виведення капіталів, а близько 90% всіх операцій, здійснюваних банком, були саме такими.
“За неповний рік їх обсяг перевищив 100 млн дол. США. Крім того, значний обсяг операцій проведено з використанням підроблених документів”, – повідомляє НБУ.
На думку регулятора, ліквідація банку не матиме впливу на стабільність фінансового ринку, незважаючи на невеликий обсяг активів (314,2 млн гривень на кінець 3 кварталу 2015 року) і незначна кількість клієнтів-фізичних осіб (близько 150 осіб).
Як повідомляли Українськi Новини, у жовтні Костянтин Бондарєв (колишній депутат Верховної Ради 7-го скликання від фракції “Всеукраїнське об’єднання” Батькiвщина “) сконцентрував 32,59% акцій, Олександр Кандиба (екс-депутат Київської обласної ради від” Батьківщини “) – 32 , 91%, Ірина Гончарова – 32,98%.
За даними НБУ, на 1 жовтня за розміром активів банк посідав 105-е місце (314,2 млн гривень) серед 122 діючих банків.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас