Голова Одеської митниці вирішила спростити життя великим бізнесменам — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Голова Одеської митниці вирішила спростити життя великим бізнесменам

Казна та Політика
3756
Тепер підприємства-виробники, що мають статус великих платників податків, будуть розмитнювати сировину для власного виробництва за ціною договору
Керівник Одеської митниці Юлія Марушевська підписала Доручення про спрощення митного оформлення сировини для власного виробництва. Тепер підприємства-виробники, що мають статус великих платників податків, будуть розмитнювати сировину для власного виробництва за ціною договору.
“Нововведення дасть можливість збільшити виробництво, оптимізувати витрати, створити додаткові робочі місця, а також вплине на ціну продукту для кінцевого споживача. При цьому ми будемо мати мінімум ризиків ухилення від сплати митних платежів”, – повідомила на своїй сторінці в соцмережі Марушевська.
Чиновниця додала, що спрощену процедуру обговорила з керівниками близько 30 великих українських підприємств.
Також Марушевська додала, що з початком реформ на Одеській митниці витрати перевізників зменшилися в 7 разів.
“До листопада цього року мінімальна вартість митного оформлення для перевізника становила 170 доларів. Сьогодні деякі послуги безкоштовні, а мінімальна вартість оформлення становить 580 гривень. І ця сума вже прив’язана до національної валюти, що дозволяє перевізникам фіксувати ціни і чіткіше планувати свою діяльність”, – пояснила Марушевська.
Як ми повідомляли раніше, в Одеському порту глава митниці ДФС Юлія Марушевська підписала спільний меморандум з главами МВС, СБУ, прикордонної служби та прокуратури. Документ передбачає заборону силовим структурам огляд вантажу без спеціальних документів.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас