Число заявок на допомогу по безробіттю в США зросло до максимуму з липня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Число заявок на допомогу по безробіттю в США зросло до максимуму з липня

Світ
362
Кількість американців, що вперше звернулися за допомогою по безробіттю, минулого тижня збільшилася на 13 тис. – до 282 тис. з 269 тис. тижнем раніше, йдеться в звіті міністерства праці США.
Значення показника за підсумками минулого тижня було максимальним з початку липня.
Аналітики, опитані агентством Bloomberg, очікували підвищення числа заявок на 1 тис. – до 270 тис.
Незважаючи на підвищення, кількість тижневих заявок на допомогу по безробіттю в США тримається біля мінімального рівня з 1970-х років, що становить 255 тис. Цей індикатор залишається менше 300 тис. на тиждень з березня поточного року.
Роботодавці прагнуть утримати число робочих місць на колишніх рівнях в умовах стабільного попиту на продукцію компаній, а також складнощів із залученням кваліфікованих співробітників. Впевненість американців у збереженні робочих місць може підштовхнути до зростання споживчі витрати в період різдвяних свят, що підтримає економіку в цілому, зазначають експерти.
“Якщо не буде стійкого прориву вище 300 тис., не думаю, що ситуація суттєво зміниться. У зв’язку з майбутніми святами нас чекає період сильних коливань”, – заявив економіст Jefferies Group LLC в Нью-Йорку Томас Саймонс.
Середнє число заявок за останні чотири тижні, менш волатильний показник, підвищилося до 270,75 тис. з 269,25 тис. тижнем раніше.
Тим часом число американців, які продовжують отримувати допомогу по безробіттю, за тиждень, що завершився 28 листопада, збільшилося на 82 тис. (найбільше підвищення за рік) – до 2,243 млн осіб.
Експерти в середньому прогнозували зниження цього показника на 6 тис. – до 2,155 млн осіб.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас