Податковий кодекс будуть погоджувати ще два тижні - нардеп — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Податковий кодекс будуть погоджувати ще два тижні - нардеп

Казна та Політика
915
Узгодження остаточного варіанту податкової реформи можна чекати до 24 грудня.
Таку думку висловив перший заступник голови Комітету Верховної Ради з питань податкової та митної політики Андрій Журжій (фракція “Самопоміч”).
За його словами, при підготовці компромісного варіанту проекту Податкового кодексу не всі вимоги комітету враховані, тому переговори з Мінфіном тривають.
“Про компроміс говорити ще рано. Поки що той варіант, який оголошений як компромісний, нас не влаштовує, тому що там не враховано наші пропозиції. Там немає кардинальної реформи фіскальної служби, там є питання щодо податкової міліції, там немає об’єднання податків на заробітну плату, немає змін принципів податків на прибуток. Ще триває дискусія про те, яким чином ми будемо підтримувати село, якщо ми говоримо про скасування спецрежиму з ПДВ. Ще є про що говорити і над чим працювати, ми будемо продовжувати переговори з Мінфіном. Питання буде вирішене протягом двох тижнів “, – сказав він.
Нагадаємо, після аналізу двох проектів (один авторства Кабміну, другий – парламенту (так званий проект Ніни Южаніної, голови профільного комітету Ради), Мінфін презентував третій, компромісний варіант нового податкового кодексу.
За основу взяли принцип Кабміну “всі податки за ставкою в 20%”. Правда, діючий податок на прибуток пропонують залишити на рівні 18% і податок на доходи фізосіб підвищити не на 5%, а на 3% – до 18%. Також Мінфін відстояв свої пропозиції з оподаткування “спрощенки”.
Щоб взяти НК і бюджету у строк, в Раді вже зареєстрований проект постанови ВР про проведення 17 грудня позачерговий засідання, повідомив заступник голови фракції БПП Ігор Кононенко.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас