У Тіхуані з'явився перший у світі аеропорт, розташований у двох країнах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Тіхуані з'явився перший у світі аеропорт, розташований у двох країнах

Світ
870
Два термінали міжнародного аеропорту Тіхуани (Мексика) по обидва боки американо-мексиканського кордону пов’язав новий перехід з травелаторами, що отримав назву “Транскордонний експрес”, пише The Los Angeles Times.
В результаті з’явився перший у світі аеровокзал у двох країнах, оскільки північний термінал розташований в американському місті Сан-Дієго.
Прохід в новій споруді над кордоном, що добре охороняється, буде доступний тільки для пасажирів з квитками. Раніше американські пасажири, які прибували в Тіхуану для повернення в США, були змушені проходити довгу перевірку на КПП.
Будівництво переходу обійшлося в $120 млн. Скористатися ним можна за $18 з дорослої людини, знижка для дітей становить 20%, а малюки до 2 років пропускаються безкоштовно.
У 2014 році пасажиропотік мексиканського аеропорту склав близько 4,5 млн осіб. При цьому понад 2 млн каліфорнійців щорічно вилітають з Тіхуани за більш ніж 30 внутрішньомексиканськими маршрутами. Крім того, з цього аеропорту три рази на тиждень здійснюються рейси в Шанхай.
Часто згадується як розташований в двох країнах аеропорт Базель-Мюлуз-Фрайбург (має неформальну назву Євроаеропорт), хоча і управляється спільно Францією і Швейцарією і розміщений в безпосередній близькості від кордону обох країн з Німеччиною, знаходиться повністю на французькій території, зазначає BBC.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас