Корпорація з Азії хоче будувати в Україні швидкісне залізничне сполучення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Корпорація з Азії хоче будувати в Україні швидкісне залізничне сполучення

Фондовий ринок
1461
Велика інфраструктурна корпорація з Азії зацікавлена інвестувати в розвиток високошвидкісного залізничного сполучення в Україні.
«Сьогодні провели переговори з компанією, яка входить до ТОП-3 інфраструктурних корпорацій азіатського регіону. Є предметний інтерес інвестувати в будівництво високошвидкісного пасажирського залізничного сполучення Київ-Львів-Варшава-Берлін і Київ-Одеса, розвиток річкової логістики й сучасних автомагістралей», – написав В.Омелян на своїй сторінці в мережі Facebook.
За словами В. Омеляна, з наступного тижня почнеться спільна експертна робота над підготовкою проектних пропозицій.
«Бажання Міністерства економіки залучити; 5 млрд вже у 2016 році може бути не тільки реалістичним, але й заниженням, якщо вийде хоча б один із цих проектів», – додав заступник міністра інфраструктури України.
Як повідомлялося, в Україні швидкісне залізничне сполучення забезпечується тільки поїздами класу «Інтерсіті+», які розвивають швидкість до 160 км/год. На напрямках Київ-Львів і Київ-Одеса задіяно такі потяги.
На маршруті Київ-Варшава курсує поїзд № 67, який долає відстань приблизно за 17 годин. Залізничного сполучення між Києвом і Берліном зараз немає.
За матеріалами:
Forbes.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас