Яресько розповіла про підготовку нових кредитних угод — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Яресько розповіла про підготовку нових кредитних угод

Казна та Політика
594
Мінфін готує додаткові кредитні угоди з ЄБРР, ЄІБ, а також урядами Польщі, Швейцарії та Туреччини.
Міністерство фінансів України готує додаткові кредитні угоди щодо реалізації широкого спектру проектів з основними кредиторами – Європейським банком реконструкції та розвитку (ЄБРР) і Європейським інвестиційним банком (ЄІБ), а також урядами Польщі, Швейцарії й Туреччини.
Про це повідомила міністр фінансів України Наталія Яресько під час звіту про діяльність Мінфіну за 2015 рік.
Міністр не уточнила суми угод, однак зазначила, що ці організації і уряди були і залишаються надійними фінансовими партнерами України.
«Наразі ми готуємо додаткові угоди на надання допомоги Україні з боку ЄБРР, Європейського інвестиційного банку, Польщі, Швейцарії й Туреччини. Усі вони є учасниками нашої міжнародної фінансової коаліції», – сказала Яресько.
Цього року Україна погодила програму співпраці з ключовим кредитором країни Міжнародним валютним фондом на 4 роки загальним обсягом фінансування 17,5 млрд дол. Це програма дозволила нашій країні домовитися з іншими кредиторами, включаючи уряди США, ЄС й інших держав – про надання нашій країні додатково близько 5,2 млрд дол. По лінії МВФ Україна вже отримала два транші загальним обсягом 6,7 млрд дол. Крім того, Україна отримала 1 млрд дол. кредитних гарантій від уряду США, які було конвертовано у євробонди.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас