10 країн єврозони згодні на введення податку на фінансові операції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

10 країн єврозони згодні на введення податку на фінансові операції

Світ
688
Десять країн єврозони висловили згоду з основних питань введення податку на фінансові операції і планують до середини наступного року домовитися за рештою пунктами, включаючи ставку такого податку.
Передбачається, що податок на фінансові операції (financial-transaction tax) послужить засобом відновлення деяких з державних коштів, використовуваних для підтримки банків, щоб приборкати спекулятивні операції і уніфікувати різні збори, вже стягнуті в кількох країнах ЄС.
Переговори про введення податку на фіноперації почалися ще в 2011 році. У вересні цього року міністри фінансів Німеччини, Франції, Італії, Австрії, Бельгії, Естонії, Греції, Португалії, Словаччини, Словенії та Іспанії заявили, що добилися прогресу і чекають укладення політичної угоди в грудні. У підсумку угоду відмовилися підписати тільки представники Естонії – більшість з акцій, що обертаються у фінансових установах країни, видані за межами групи учасників угоди, тому Естонія побоюється, що навряд чи отримає будь-який дохід від нового податку.
Спочатку чиновники з Єврокомісії пропонували ввести податок на операції по придбанню облігацій та акцій у розмірі 0,1% і на угоди з похідними інструментами – 0,01%. За попередніми оцінками, щорічні надходження від такого податку до бюджету можуть скласти до 57 млрд євро.
Остаточне рішення про розмір податку буде прийнято не пізніше червня 2016- го.
За матеріалами:
PaySpace Magazine
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас