Вагіф Алієв продав Arena Entertainment — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вагіф Алієв продав Arena Entertainment

Фондовий ринок
813
Компанія «Мандарин Плаза», що належить Вагіфу Алієву, повністю вийшла зі складу власників розважального комплексу Arena Entertainment. Про це Forbes Україна розповів сам Алієв.
Перший заступник голови правління «Мандарин Плаза» Олександр Черницький уточнив, що об’єктом продажу стали близько 6000 кв. м площ. Покупцем, за його словами, виступила велика кіпрська компанія. Назву компанії, як і суму операції, Черницький не озвучив, посилаючись на конфіденційність інформації.
Хто покупець
Згідно з даними системи розкриття інформації, 2 жовтня 2015 року британська інвестиційна компанія Primespot Securities Ltd, яка раніше володіла менш як 25% акцій девелопера, сконцентрувала 100% акцій ПрАТ «Мандарин Плаза», якій де-факто належав РК Arena Entertainment. Того ж самого дня шведська компанія Eternity International AB продала понад 75% акцій, які їй належали, тим самим повністю вийшовши зі складу власників ПрАТ «Мандарин Плаза». Як пояснив Черницький, продаж акцій британської компанії – це була внутрішньокорпоративна угода, орієнтована на те, щоб згодом продати РК Arena Entertainment кіпрській компанії.
Торговельно-розважальний центр Arena Entertainment загальною площею 6000 кв. м відкрився в 2004 році. Розташований він у Бессарабському кварталі. Інвесторами будівництва, за словами Вагіфа Алієва, виступали вони вдвох з Ігорем Ніконовим − власником девелоперської компанії KAN Development і донедавна першим заступником голови КМДА. Щоправда, сам Ігор Ніконов раніше розповідав Forbes Україна, що у проекту було багато співінвесторів. Серед них називали навіть братів Кличків, але Алієв і Ніконов цю інформацію спростовують. «Кличко − наш друг. Нам потрібне було його ім’я, щоб народ пішов», − пояснив Алієв. Він з часом викупив частку Ніконова у проекті.
Куди підуть гроші
Як повідомив Алієв, виручені від продажу торговельно-розважального комплексу Arena Entertainment гроші підуть на будівництво торговельно-розважальних центрів Lavina Mall і Blockbuster Mall, девелопментом яких зараз займається «Мандарин Плаза».
Загальна площа ТРЦ Lavina Mall складе 170 000 кв. м, орендна – 142 000 кв. м. Серед якірних орендарів буде гіпермаркет меблів (9240 кв. м), спортивний супермаркет (4670 кв. м) і супермаркет електроніки (3420 кв. м).
Загальна площа ТРЦ Blockbuster Mall, який побудують поблизу діючого розважального центру «Блокбастер» і з’єднають з ним другим поверхом, складе 245 000 кв. м (орендна – 142 000 кв. м).
За словами Олега Салміна, будівництво подібних об’єктів зараз обходиться приблизно в $900 за кв.м. «Алієв будує якісно. Думаю, в нього вартість квадратного метра доходить і до $1000», − каже він. У кожен з об’єктів уже інвестовано близько $50 млн.
«Коли я відкрию Blockbuster Mall, я перекрию всю Троєщину, Lavina Mall перекриє трафік з боку Ірпеня, друга черга Ocean Plaza перекриє центральну частину міста. Таких проектів ще 30 років не буде ні в Європі, ні в Росії», − пояснює Алієв ціль своєї експансії.
Нагадаємо, що терміни здачі цих об’єктів переносилися кілька разів. За словами керівника проекту, директора компанії UTG Євгенії Локтіонової, офіційне відкриття ТРЦ Lavina Mall відбудеться у вересні 2016 року. Зараз, за її словами, об’єкт готовий на 70%. Відкриття Blockbuster Mall заплановано на зиму 2016-2017 рр.
Олена Становська
За матеріалами:
Forbes.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас