НБУ на дебютному біржовому аукціоні з продажу ОВДП задовольнив 3 заявки на загальну суму 52,3 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ на дебютному біржовому аукціоні з продажу ОВДП задовольнив 3 заявки на загальну суму 52,3 млн грн

Фондовий ринок
132
Національний банк України (НБУ) під час дебютного аукціону з продажу облігацій внутрішньої державної позики (ОВДП) з терміном обігу до 22 липня 2019 задовольнив три заявки на загальну суму 52,343 млн грн, повідомляється в прес-релізі співорганізатора торгів – фондової біржі “Перспектива” (Київ).
Згідно з документом, під час аукціону було реалізовано 72,103 тис. цінних паперів. Середньозважена ціна продажу склала 725,9551 грн за шт., що припускає середньозважену прибутковість на рівні 19,12% річних, тоді як за поданням НБУ, справедлива вартість вказаної серії ОВДП, з урахуванням нарахованого відсоткового доходу, становить 716,53 грн за шт., що припускає прибутковість до погашення на рівні 20,151%.
Біржа також уточнює, що всього від учасників надійшло 12 заявок з ціною на покупку в межах 704,18-727,10 грн за одну облігацію.
Крім фондової біржі “Перспектива”, аукціон одночасно проходив на фондовій біржі ПФТС (Київ). За даними останнього, на біржу надійшла одна заявка, але вона не була задоволена Нацбанком через невідповідність цінових очікувань продавця і покупця.
За даними, представленими на веб-сайті НБУ, загальний обсяг заявок, що надійшли під час аукціону, склав 207,4 млн грн. Максимальна заявлена ​​прибутковість склала 23,8%, мінімальна – 19% річних. У результаті прибутковість, по якій проходило відсікання, склала 19,25% річних. Мінімальна прибутковість задоволених заявок склала 19% річних.
Як повідомлялося, 1 грудня 2015 набула чинності постанова регулятора №762, згідно з якою НБУ відтепер зможе купувати і продавати державні облігації України та облігації міжнародних фінансових організацій шляхом організації аукціонів на фондових біржах з метою регулювання грошово-кредитного ринку, а також для задоволення вимог за операціями рефінансування і прямого РЕПО.
У свою чергу, учасники зможуть подавати заявки із зазначенням кількості цінних паперів, які вони готові безумовно придбати або продати за вказаною ними ціною. При цьому всі заявки повинні бути забезпечені відповідними активами.
Заявки учасників аукціонів з продажу цінних паперів будуть задовольнятися, починаючи з найвищої ціни, з купівлі – з найнижчою. Розрахунки за результатами аукціонів будуть відбуватися за принципом “поставка цінних паперів проти оплати” в день укладення договору.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас