Аваков обіцяє переатестацію всіх кадрів в МВС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Аваков обіцяє переатестацію всіх кадрів в МВС

Казна та Політика
484
Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков обіцяє провести повну переатестацію всіх кадрів у системі органів внутрішніх справ.
«Я розраховую, що через шість місяців я зможу сказати всій країні, що поліція оновилася. Чому я не можу сказати цього зараз? Тому що на початок минулого року у нас в міліції працювало близько 180 тис. осіб. Чи знаємо ми, як цю ситуацію змінити? Де взяти ці кадри?», – сказав він.
Аваков відзначив, що після проведення структурних змін, створені інституції МВС приступили до ще одного «найболючішого» етапу. «З початку року з органів внутрішніх справ звільнено з різних причин, в тому числі, за нереабілітуючими обставинами, 47 тис. осіб. Де ми можемо взяти на це місце кваліфікованих, підготовлених хлопців з новою ідеологією? Ця робота і це шлях, по якому треба пройти », – підкреслив він.
Глава МВС нагадав, що було оголошено та розпочато систему переатестації всіх кадрів відомства. «Наша переатестація, яку ми зараз починаємо і проводимо в Києві та Київській області, не є формальною. На даний момент 12 тис. міліціонерів пройшли переатестацію. Кожен з них здав по два тести: один тест – general skills (загальні навички – ред) і другий – професійний. І зараз кожен з цих міліціонерів готується до співбесіди», – розповів він.
За словами міністра, більше третини, що здають тести, показали дуже низький результат, несумісний з подальшою службою. «Ми втратили ще 30% складу тільки на самому підготовленому «київському полі», – розповів глава МВС.
А.Аваков додав, що далі буде проводитися співбесіда в комісіях, які були засновані в кожному районі Київської області та Києва. Міністр розраховує, що через півроку Київ та Київська область отримають повністю переатестований склад Національної поліції.
Він додав, що паралельно будуть починатися масштабні комплекси по залученню людей в Національну поліцію, і по всій країні пройде повну атестацію всього міліцейського персоналу.
За матеріалами:
Forbes.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас