"Укрзалізниця" не може відмовитися від підвищення вантажних тарифів в умовах зростання вартості палива і комплектуючих — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Укрзалізниця" не може відмовитися від підвищення вантажних тарифів в умовах зростання вартості палива і комплектуючих

Казна та Політика
213
Залізниці України в умовах зростання цін на комплектуючі, паливо і запчастини не мають можливості відмовлятися від індексації тарифів на вантажні залізничні перевезення.
“Дуже багато критики йде з боку підприємств, але потрібно об’єктивно оцінювати ситуацію, яка сьогодні склалася. Наприклад, торік українські залізниці купували рейок за ціною 12 тис. грн, сьогодні купують по 26 тис. грн, колісну пару купували торік по 8 тис. грн, сьогодні купуємо по 14 тис. грн. Дизельне паливо – сьогодні витрачаємо 6 млрд грн, ціна зросла майже на 17%. Тобто, сьогодні є абсолютно всі передумови щоб підняти тариф на 15%, є жорстке обгрунтування цього “ , – повідомив журналістам в.о. голови правління ПАТ “Укрзалізниця” Олександр Завгородній.
За його словами, наприклад, підвищення тарифів на 15% на перевезення руди, чи не позначиться значно в кінцевій вартості металу.
“Якщо ми хочемо щоб щось відбувалося на залізниці в частині поліпшення, без підвищення тарифів нічого не відбудеться”, – додав А.Завгородній.
Як повідомлялося, тарифи на внутрішні вантажні залізничні перевезення в Україні в 2106 планується підвищити в два етапи на 30% в цілому.
Так, наступного року планується підвищити вантажний тариф з 1 січня і з 1 липня на 15%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас