У Туркменістані чиновникам заборонили купувати долари і євро, - ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Туркменістані чиновникам заборонили купувати долари і євро, - ЗМІ

Світ
861
У Туркменістані співробітникам державних організацій заборонили купувати долари і євро. Про це повідомляє «Хроніка Туркменістану».
За даними видання, на початку грудня в установах Ашхабада пройшли збори, на яких співробітникам було оголошено про заборону (чим її пояснили – не уточнюється). Порушникам пригрозили звільненням.
Повідомляється, що від покупки доларів і євро застерегли, зокрема, працівників «Туркменгалантереі» і «Туркменбакалеі», а також співробітників місцевих органів влади.
Офіційного підтвердження або спростування цієї інформації не надходило.
Видання зазначає, що в умовах дефіциту іноземної валюти влада вводить обмеження, щоб знизити попит населення на неї. Раніше жителям країни заборонили купувати більше $8000 на рік. Крім того, закордонним компаніям в Туркменістані заборонили платити зарплату іноземною валютою, повідомлялося також, що була обмежена конвертація валют для підприємців.
У на початку 2015 року національна валюта Туркменістану – манат – була девальвована на 20%. Президент республіки Гурбангули Бердимухамедов при цьому визнав наявність негативних явищ в туркменській економіці.
Днями, виступаючи на урядовій нараді, глава Туркменістану оголосив догану голові Центробанку Мерданя Аннадурдиєву. При цьому він вимагав «вжити заходів щодо вдосконалення механізмів валютного регулювання, у тому числі щодо збільшення обсягів надходження валютних коштів, одержуваних від експорту товарів у зарубіжні країни».
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас