В Україні з'явиться система іномовлення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні з'явиться система іномовлення

Казна та Політика
816
В Україні з’явиться система іномовлення. Парламентарії 282 голосами підтримали у другому читанні та в цілому відповідний законопроект.
Відповідно до законопроекту, МПІУ утворюється у формі державного підприємства на базі державної телерадіокомпанії “Всесвітня служба “Українське телебачення і радіомовлення” і підпорядковується центральному органу виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну політику у сфері забезпечення інформаційного суверенітету України.
Зазначено також, що при цьому вплив на інформаційну політику суб’єктів іномовлення заборонено. Крім цього визначаються джерела фінансування системи іномовлення. Встановлюється, що з держбюджету спрямовується 0,06% видатків загального фонду Державного бюджету України за попередній рік.
Іншими джерелами фінансування діяльності суб’єктів державного іномовлення можуть бути: 1) кошти, отримані від продажу власної теле- і радіопродукції; 2) кошти, отримані від трансляції реклами; 3) плата за надання в користування авторських і суміжних прав; 4) кошти державного бюджету; 5) добровільні, благодійні та спонсорські внески, пожертвування фізичних і юридичних осіб (крім анонімних пожертв) 6) інші надходження, не заборонені законодавством.
Також передбачається, що не менше 50% програм повинні бути англомовними.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас