Вірменія закликала ЄС розпочати переговори про безвізовий режим — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вірменія закликала ЄС розпочати переговори про безвізовий режим

Світ
450
У Єревані вважають, що настав час для встановлення безвізового режиму з Євросоюзом, повідомляє прес-служба МЗС Вірменії.
“Вже два роки діє угода про спрощення візового режиму. Ми впевнені, що настав час для просування і початку переговорів про лібералізацію візового режиму”, – сказав глава МЗС Вірменії Едвард Налбандян на відкритті переговорів з верховним представником ЄС із закордонних справ і політики безпеки Федеріка Могеріні у Брюсселі.
За його словами, в майбутні дні Вірменія підпише низку угод про участь в ініціативах ЄС, зокрема, “Горизонт 2020” і “Програма конкурентоспроможності малих і середніх підприємств” (COSME).
“У сфері транспорту уряд Вірменії висловив готовність підписати з ЄС угоду” Про спільний авіаційний простір “, яка спрямована на лібералізацію авіаційного ринку за допомогою політики” відкритого неба “”, – заявив глава МЗС Вірменії.
Е.Налбандян зазначив, що Вірменія усвідомлює важливість співробітництва в різних форматах і є прихильником використання можливостей, що надаються інтеграційними проектами.
“Сьогодні ми відкриваємо нову перспективну сторінку в взаємовигідних відносинах Вірменія-ЄС. Вірменія має тісні зв’язки з ЄС і має намір зміцнити всеосяжну співпрацю по всіх сферах, що становлять взаємний інтерес, враховуючи наші зобов’язання в інших інтеграційних форматах”, – заявив глава МЗС.
У минулий понеділок в Брюсселі Вірменія і Євросоюз почали переговори про нову всеосяжну рамкову угоду.
За матеріалами:
Інтерфакс
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас