S&P підвищив рейтинги ПриватБанку до B-/C — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

S&P підвищив рейтинги ПриватБанку до B-/C

Кредит&Депозит
815
Міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor’s знизило довгостроковий і короткостроковий кредитні рейтинги ПриватБанку з рівня SD до рівня B-/C.
Про це йдеться в повідомленні ПриватБанку.
“7 грудня рейтингове агентство Standard & Poor’s підвищило довгостроковий і короткостроковий кредитні рейтинги ПриватБанку до B-/C”, – наголошується в повідомленні.
Підвищення рейтингу агентство пояснює успішним завершенням угоди з реструктуризації боргу ПриватБанку.
За даними S & P, ПриватБанк має адекватну позицію за ризиком, що говорить про його більш консервативний підхід до прийняття ризиків, більш досконалої системі ризик-менеджменту, більшої диверсифікації бізнесу та більш сприятливих показниках збитків, ніж у зіставних українських банків.
У зв’язку з цим аналітики S&P прогнозують, що показники якості активів ПриватБанку залишаться одними з найвищих по банківській системі країни.
Як повідомлялося, 4 грудня Standard&Poor’s знизило рейтинги ПриватБанку з рівня CC/C до рівня SD. Така дія є обов’язковою технічною процедурою у зв’язку з укладенням між банком та інвесторами угоди про продовження терміну випуску єврооблігацій.
13 листопада ПриватБанк підписав угоду з кредиторами про реструктуризацію двох випусків цінних паперів – субординованих облігацій обсягом $150 млн з початковим терміном погашення в лютому 2016 і пріоритетних незабезпечених облігацій на суму $200 млн з початковим терміном погашення у вересні 2015 року.
Раніше міжнародне рейтингове агентство Fitch підвищило довгостроковий рейтинг ПриватБанку в іноземній валюті з рівня RD до ССС.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас