Російські податківці відмовилися від претензій до липецької Roshen на 70 млн рублів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Російські податківці відмовилися від претензій до липецької Roshen на 70 млн рублів

Фондовий ринок
2137
Міжрайонна інспекція ФНС по найбільших платниках податків по Липецької області відмовилася від донарахування АТ “Липецька кондитерська фабрика “Рошен”(“дочка“української корпорації Roshen, що належить президенту України Петру Порошенку) понад 70 млн рублів податку на прибуток і пенею за 2013 го.
Про це повідомив адвокат АТ Олександр Гур’єв.
За його словами, таке рішення податковий орган прийняв за результатами виїзної перевірки.
Водночас адвокат зазначив, що відомство висунуло фабриці претензії, що стосуються обчислення інших податків в 2013 році. АТ планує оскаржувати їх обгрунтованість.
“Досудовим врегулюванням в частині зняття розбіжностей з податку на прибуток ми задоволені. Результати ж перевірки за 2013 в частині додаткового визначення інших податкових зобов’язань та притягнення до відповідальності будуть оскаржені спочатку у відомчому, а потім, якщо позитивного результату не буде досягнуто, в судовому порядку “, – сказав Гур’єв.
На сьогоднішній день податковий орган ініціював перевірку діяльності фабрики за 2014 рік. Результати низки перевірок за 2012 і 2013 роки оскаржуються в суді. За однією із справ судом першої інстанції прийнято рішення на користь платника податків, сказав адвокат, не уточнивши деталей.
“Фабрика знаходиться на безперервному податковому контролі з наступним судовим з січня 2014 року. Очевидно, що рішення за результатами перевірки за 2014 рік не буде прийнято раніше червня 2016 року. Ми можемо припустити, що податковий орган не зупиниться і, закінчивши перевіряти 2014 рік, вийде на перевірку за 2015 рік “, – сказав О.Гуров.
У Міжрайонною інспекції ФНС по найбільших платниках податків по Липецькій області від коментарів відмовилися.
Roshen об’єднує ряд кондитерських фабрик в Україні, а також Клайпедську кондитерську фабрику (Литва), АТ “Липецька кондитерська фабрика “Рошен” і фабрику Bonbonetti Choco (Угорщина). Концерн виробляє до 200 видів кондитерських виробів. Загальний обсяг виробництва продукції досягає 410 тис. тонн на рік.
Порошенко після вступу на посаду президента України заявляв про намір продати свої активи. Повідомлялося також про його плани з передачі кондитерського концерну в траст інвестиційної компанії Rothschild, раніше найнятої для пошуку покупців, а також про продаж Roshen менеджменту в розстрочку, якщо інші покупці на нього не знайдуться.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас