У Франції збираються заборонити публічний Wi-Fi — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Франції збираються заборонити публічний Wi-Fi

Світ
846
Влада Франції підготувала законопроект про заборону безкоштовного Wi-Fi в громадських місцях, використання анонімайзерів і веб-браузера Tor, що дозволяє зберігати анонімність в інтернеті, повідомляє “РБК” з посиланням на газету Le Monde.
Подібні заходи ввозяться у зв’язку з терактами в Парижі і будуть діяти в рамках надзвичайного стану, оголошеного в країні.
Законопроект можуть прийняти вже в січні. За допомогою Tor користувачі можуть зберігати анонімність в інтернеті при відвідуванні сайтів, веденні блогів, відправці миттєвих і поштових повідомлень, а також при роботі з іншими додатками, що використовують протокол TCP. Таким чином неможливо відстежити, які сайти він відвідує, а також встановити його IP-адресу.
Анонімайзери також дозволяють користувачам приховувати свій IP-адресу.
Крім того, в законопроекті передбачається блокування французьких мережевих адрес, з яких здійснюватимуться спроби підключитися до Tor.
Раніше подібні обмеження на анонімайзери і Wi-Fi вводилися тільки в Ірані і Китаї.
Нагадаємо, увечері 13 листопада в Парижі відбулася серія скоординованих терактів – стрільба на вулицях і в кафе з автоматичної зброї, вибухи, в тому числі терористів-смертників, захоплення заручників у концертному залі. В результаті атак загинули не менше 129 чоловік і 352 були поранені.
У той же день Франсуа Олланд виступив зі зверненням, в якому повідомив про введення в країні надзвичайного стану. Пізніше президент Франції звернувся до парламенту із закликом продовжити в країні режим надзвичайного стану на три місяці.
Він також закликав до реформування конституції, щоб “влада могли діяти проти тероризму, який набув масштабів війни”. 19 листопада Національні збори Франції проголосували за продовження в країні режиму надзвичайного стану ще на три місяці.
За матеріалами:
РБК
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас