Портал IGov реалізований за принципом open source проекту, - Дубілет — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Портал IGov реалізований за принципом open source проекту, - Дубілет

Казна та Політика
501
Портал, що надає державні послуги в інтернеті, працює за принципом open source проекту. Про це в ході подкасту на Finance.UA повідомив IT-директор Приватбанку Дмитро Дубілет.
Дмитро зазначив, що портал IGov не має ніякого відношення до роботи краудфандінгових платформ, більше того, цей проект не коштує ніяких грошей.
“Що стосується краудфандинга, швидше за все немає, тому що краудфандінг – коли люди фінансують, тут це скоріше – краудсорсінг, тому що люди жертвують своїм часом, увагою, але цей проект зовсім нічого коштує, тому що в IT- проектах основні витрати – розробка та сервісні потужності “ , – розповів Дубілет.
У подкасті Дмитро Дубілет розповів, що незабаром проект буде переданий в руки уряду, проте волентери простежать, щоб були затверджені “адекватні” бюджети.
“У майбутньому проект потрібно переводити на IT-компанії, які зможуть його підтримувати професійно, я думаю, що держава, яка має на балансі цей проект, який по відкритому тендеру вибере IT-підрядника, який буде супроводжувати цей проект. Ми – айті-волонтери прослідкуємо, щоб були адекватні бюджети. Є хвилювання, що в довгостроковій перспективі проект може зупинити свій розвиток, тому що може пройти ентузіазм, але я не кажу, що він пройде найближчим часом “, – підсумував він.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас