Бізнес Австрії: Діловий клімат в Україні - найгірший у Центральній і Східній Європі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бізнес Австрії: Діловий клімат в Україні - найгірший у Центральній і Східній Європі

Казна та Політика
621
Опитування, проведене Австрійським кредитним банком, засвідчило: на думку бізнесменів Австрії, діловий клімат в Україні – найгірший серед країн Центральної і Східної Європи. Війна – головна, але не єдина причина.
“Головна причина таких настроїв серед інвесторів – нерозв’язаний конфлікт з Росією. Він кидає тінь на діловий клімат, причому не лише в Україні, але й у цілому регіоні”, – зазначає аналітик Австрійського кредитного банку Вольфґанґ Люґгаммер.
Песимізм попри припинення масштабного вогню
Інвестиції в Україну ускладнюються високими ризиками, які неможливо застрахувати. Як повідомили DW в Австрійському кредитному банку, цей інститут вже протягом двох років не видає експортних кредитних гарантій під великі інвестиційні проекти в Україні. “Ми скоротили надання гарантій і не страхуємо проекти, в яких йдеться про двозначні мільйонні суми”, – повідомив експерт відділу кредитних гарантій Ґергард Кінцельберґер. За його словами, Україна за міжнародною класифікацією ризиків перебуває у найгіршій п’ятій категорії, що робить страхування ризиків дуже дорогим і відлякує як експортерів, так і потенційних інвесторів. “Коли інвестор зважає, що Україна у категорії найвищого ризику, він добряче подумає, чи варто вкладати гроші”, – зазначає Кінцельберґер.
Потрібні реформи
За словами австрійських експертів, для поліпшення ділового клімату і відновлення іноземних інвестицій Україні потрібне не лише припинення вогню на Донбасі, але й довгострокове розв’язання конфлікту. Крім того, наголошує Ґергард Кінцельберґер, потрібні системні реформи в економіці. “Треба вирішувати ті проблеми, які були й до війни – структурні, інституційні проблеми, а також проблему корупції”, – підсумовує представник Австрійського кредитного банку.
Євген Тейзе
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас