Україна має намір залучити револьверний кредит від країн ЄС на закупівлю газу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна має намір залучити револьверний кредит від країн ЄС на закупівлю газу

Казна та Політика
381
Україна має в сховищах 16 млрд куб. м природного газу і зможе пройти нинішній опалювальний сезон без його покупки у Росії, проте веде переговори з Європейським Союзом про залучення додаткових кредитів на придбання цього палива, повідомив прем’єр-міністр Арсеній Яценюк.
“Ми працюємо над тим, щоб отримати револьверний (поновлюваний – ред.) кредит від країн ЄС”, – сказав він.
Глава уряду зазначив, що у зв’язку з триваючим падінням нафти цінова тенденція на газовому ринку для України сприятлива.
Як повідомлялося, 23 жовтня “Нафтогаз України” підписав угоду з Європейським банком реконструкції та розвитку (ЄБРР) про надання поновлюваного кредиту на $300 млн під держгарантії для фінансування закупівлі газу. Ці кошти призначені для закупівлі близько 1 млрд куб. м газу на західному кордоні України.
Крім того, ЄБРР ще торік схвалив виділення “Нафтогазу України” EUR150 на закупівлю газу, і ці кошти поки не вибрані.
Ще одним проектом міжнародної підтримки закупівлі Україною газу є проект Міжнародної фінансової корпорації (IFC) з групи Світового банку, яка може виділити торгове фінансування на термін до року і обсягом до $200 млн крупному європейському постачальнику ENGIE (раніше – GDF SUEZ) для поставки цього палива “Нафтогазу України” в майбутній опалювальний відповідно до рамкової контрактом між цими компаніями.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас