Інвестбанкір заявив про бездіяльність Нацбанку у стримуванні гривні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Інвестбанкір заявив про бездіяльність Нацбанку у стримуванні гривні

Валюта
3247
Точної відповіді про причини руху курсу гривні немає. Хоча багато хто і вважає, що Національний банк України ріже заявки, однак обсяг торгів на міжбанківському ринку свідчить про те, що його не дуже обмежують, а поведінка гривні на чорному ринку показує, що дефіциту валюти також не спостерігається.
Про це на своїй сторінці в Facebook написав інвестиційний банкір Сергій Фурса.
“Українська валюта зміцнилася не тільки на міжбанку, але й на чорному ринку. Занос там виявився саме заносом, який трапляється на різких поворотах. У підсумку міжбанківська гривня пішла до рівня в 23 грн/$, чорний ринок підійшов впритул до 24 грн/$ (а добігав майже до 26). Як завжди, коли точної відповіді про причини руху немає, всі починають говорити, що Нацбанк ріже заявки. У той же час обсяг торгів на міжбанківському ринку свідчить про те, що його не дуже обмежують, а поведінка гривні на чорному ринку показує, що дефіциту валюти також не спостерігається”, – повідомив експерт.
Рух валюти, вважає Фурса, судячи з усього, більше пов’язаний з динамікою закупівель імпортної техніки і платежів митниці та податковій (офіційних), що проводяться у гривні.
“Перед Новим роком українці традиційно в рази збільшують покупки різного роду заморських приборчиків, що не може не позначитися на все ще дуже малоліквідному валютному ринку”, – зазначив інвестбанкір.
За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас