Адміністративні обмеження на валютному ринку України завершуються сьогодні, - НБУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Адміністративні обмеження на валютному ринку України завершуються сьогодні, - НБУ

Кредит&Депозит
5167
Національний банк України 4 грудня завершує термін адміністративних обмежень, встановлених для стабілізації валютного ринку країни.
Про це йдеться в постанові правління регулятора №581 від 3 вересня.
Зокрема, регулятором були встановлені обмеження переказу валюти з рахунків еквівалентом 15 тис. грн без підтверджуючих документів та 150 тис. грн за наявності підтверджуючих документів. У той же час, видача готівкової гривні через касу, банкомати – до 300 тис. грн на добу, готівкової валюти – в еквіваленті 20 тис. грн на добу.
Згідно з постановою, розрахунки за зовнішньоекономічними контрактами не повинні були перевищувати 90 календарних днів.
У той же час, надходження за зовнішньоекономічними контрактами підлягали обов’язковому продажу на міжбанківському валютному ринку України, у тому числі безпосередньо Національному банку України, у розмірі 75%.
Прийнята постанова щодо врегулювання валютного ринку України забороняла дострокове погашення кредитів резидентами нерезидентам, повернення інвестицій та перерахування дивідендів іноземним інвесторам. Регулятор також зобов’язав банки погоджувати заявки на купівлю валюти більше еквівалента 50 тис дол. У той же час, купівля валюти банками за власними операціями була обмежена до 0,1% регулятивного капіталу на день і купівля готівкової валюти фізичними особами – еквівалентом 3 тис. грн в день.
Постанова діє з 4 вересня 2015 до 4 грудня 2015 включно.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас