ДФС пропонує ввести поетапне підвищення акцизу на алкоголь і тютюн на 5% в квартал — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ДФС пропонує ввести поетапне підвищення акцизу на алкоголь і тютюн на 5% в квартал

Казна та Політика
271
Державна фіскальна служба (ДФС) пропонує в ході податкової реформи ввести поетапне підвищення акцизу на алкогольні напої та тютюнові вироби на 5% в квартал, повідомив журналістам на прес-конференції глава ДФС Роман Насіров в п’ятницю.
“Для нас і платників податків більш правильним було б, припустимо, щоквартальне або раз на півроку збільшення ставки акцизів. Поступове збільшення легше засвоюється ринком”, – сказав він.
За словами Р. Насірова, різке зростання акцизного податку призведе до збільшення нелегальної продукції на ринку, і ДФС доведеться з цим боротися.
Як повідомив він, частка нелегального виробництва тютюнових виробів зараз незначне і, за оцінками тютюнових компаній, становить менше 1%.
Глава ДФС також зазначив, що в числі пропозицій фіскальної служби на адресу уряду з податкової реформи є і норми з податку на додану вартість: ДФС пропонує включити 5% -ний податок, що стягується місцевими бюджетами, в загальну ставку ПДВ і розподіляти між бюджетами після адміністрування податку .
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас