Насіров: У листопаді ДФС має три рекорди з надходжень до бюджету — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Насіров: У листопаді ДФС має три рекорди з надходжень до бюджету

Казна та Політика
990
У листопаді поточного року ДФС має три рекорди з надходжень до бюджету. Про це в ході брифінгу в п’ятницю повідомив голова ДФС Роман Насіров. Перший – це надходження митних платежів.
«Ми йшли до цього рекорду послідовно три останні місяці. У вересні було зібрано 18,8 млрд. грн., жовтні – 19,1 млрд. грн., листопаді – 20,2 млрд. грн. Це найбільші збори по митниці за її історію», – наголосив Роман Насіров.
Таке перевиконання показників дозволило ДФС за останні три місяці спрямувати на розвиток інфраструктури областей, які беруть участь в експерименті щодо перерозподілу перевищення митних надходжень, 434,6 млн. грн., з яких 183,7 млн. грн. перераховано у листопаді.
Другим рекордом Голова ДФС назвав надходження податку на додану вартість.
«У листопаді збір ПДВ з вироблених в Україні товарів становить 10, 8 млрд. грн. при середньомісячних надходженнях у січні-жовтні – 8,5 млрд. грн. Це найбільший показник за всю історію адміністрування цього податку», – підкреслив Роман Насіров.
Третім рекордом у роботі фіскальної служби Насіров назвав надходження податків і зборів до загального фонду державного бюджету – у листопаді забезпечено 48,9 млрд. грн. надходжень, що є найбільшим показником за історію існування служби.
«У вересні бюджет України був збільшений на 24 млрд. грн. Нам були дані нові показники. Перевиконання бюджету у вересні було на 2,5 млрд. грн., у жовтні – на 3,2 млрд. грн., у листопаді – на 2,6 млрд. грн. В абсолютних цифрах: у вересні зібрано 40 млрд. грн., у жовтні – 41,6 млрд. грн., а в листопаді – 48,9 млрд. грн.», – зазначив очільник ДФС.
Серед позитивних зрушень Насіров також назвав стан з відшкодування податку на додану вартість. Так, лише за останні три місяці платникам відшкодовано 21 млрд. грн. Бюджетний ресурс на грудень визначено в сумі 6,1 млрд. грн. Однак, за словами Романа Насірова, ДФС завдяки перевиконанню планів з надходження податків очікує збільшення цієї суми до 10 млрд. грн.
Нагадаємо, Державна фіскальна служба констатує збільшення зборів до зведеного бюджету на 34,8%, або на 94 млрд гривень до 364, 4 млрд гривень у січні-серпні 2015 року в порівнянні з аналогічним періодом 2014 року.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас