Вихід з ЄС буде негативним для економіки Великобританії, - Moody's — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вихід з ЄС буде негативним для економіки Великобританії, - Moody's

Світ
260
Якщо Великобританія вийде з Європейського союзу, вплив цієї події на суверенні й інші рейтинги країни буде, в першу чергу, залежатиме від умов нової торгової угоди, повідомляється в прес-релізі міжнародного рейтингового агентства Moody’s Investors Service.
Агентство може присвоїти “негативний” прогноз рейтингам Великобританії, які зараз знаходяться на позначці “Аа1”, у разі позитивних підсумків голосування з питання про вихід країни з ЄС (так званий Brexit), оскільки це може мати негативний вплив на британську економіку.
“Вихід буде негативним для британської торгівлі та інвестицій, враховуючи тісний зв’язок з Євросоюзом, який є найбільш важливим торговим партнером Великобританії і основним джерелом прямих іноземних інвестицій”, – заявила старший віце-президент Moody’s Катрін Мюльброннер.
“Ці негативні наслідки, на наш погляд, переважують такі вигоди від виходу, як скорочення держвидатків і зменшення тиску на бізнес з боку регулюючих органів”, – вважає вона.
Великобританія може зіткнутися з тривалим періодом невизначеності, якщо їй доведеться вести переговори про нові торговельні угоди з колишніми європейськими партнерами, наголошується в повідомленні агентства.
У 2013 році Moody’s знизило суверенний рейтинг Великобританії з вищого рівня “Aaa” до “Aa1”. Референдум щодо виходу з ЄС британський прем’єр-міністр Девід Кемерон обіцяв провести в 2017 році.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас