Коломойський заявив про конфіденційну домовленість з президентом і прем'єром — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Коломойський заявив про конфіденційну домовленість з президентом і прем'єром

Казна та Політика
2674
Український бізнесмен, екс-голова Дніпропетровської обласної державної адміністрації Ігор Коломойський стверджує про наявність якоїсь конфіденційної домовленості між ним, президентом Петром Порошенком і прем’єр-міністром Арсенієм Яценюком про взаємні гарантії.
“Сама домовленість – загальне рамкове розуміння – що буде, а чого не буде. Потім я написав заяву про відставку. В цілому пройшло все нормально. Був підготовлений певний драфт, на базі якого потім укладено велику угоду”, – розповів він в інтерв’ю інтернет- виданню “Лівий берег”.
За словами І. Коломойського, це “дорожня карта”, на базі якої є усна домовленість і усне розуміння”.
“Гарантами були і Ложкін (голова адміністрації президента Борис Ложкін – ред.), І Аваков (глава МВС Арсен Аваков – ред.). Угода укладалась двома сторонами: з однієї – Порошенко і Яценюк, з іншої – Коломойський і Боголюбов (бізнесмен Геннадій Боглюбов – ред.). А Ложкін, Аваков, Турчинов (секретар РНБО Олександр Турчинов – ред.) є … носіями еталона домовленостей. Тобто, вони не зможуть сказати, що щось було, а чогось не було “, – розповів бізнесмен.
При цьому, за словами І. Коломойського, деякі пункти цієї конфіденційної угоди не були виконані. “Угода ділиться на дві великі частини. Є речі економічного характеру, політичного, інформаційного, а є особистісні питання. Мене цікавило: людей, яких я запросив на роботу, для яких був моральним авторитетом, щоб їх не чіпали”, – підкреслив він.
І.Коломойський уточнив, що в домовленостях не йшла мова про ПриватБанк і про зобов’язання по боргах “Укрнафти”.
Крім того, він відзначив наявність “умовного документа” без будь-яких підписів, з яким будуть ознайомлені адвокати екс-директора “Укртранснафти” Олександра Лазорка, оголошеного в розшук, для надання йому політичного притулку у Великобританії.
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас