В Одесі громадський транспорт переходить на електронні квитки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Одесі громадський транспорт переходить на електронні квитки

Особисті фінанси
531
В Одесі громадський транспорт переходить на електронні квитки. Згідно з ініціативою міської влади, електронний квиток з’явиться як в одеських тролейбусах і трамваях, так і в маршрутках.
“Зараз чітко поставлено завдання про введення системи в наступному році, щоб перейти на безготівкову форму оплати”, – розповів директор КП “Одестранспарксервіс” Сергій Дубенко.
За його словами, електронний квиток буде являти собою звичайну пластикову картку, яку можна буде поповнювати за допомогою терміналів. “Таку послугу практикують у різних країнах світу, і вона дуже зручна. Будь-яка людина може поповнити картку собі або своїй бабусі”, – підкреслив Дубенко.
Зараз термінали з оплати за проїзд в електронному вигляді експериментально вводять в електротранспорті – перший з’явився на маршруті №21. У найближчий тиждень запрацюють вони і в інших вагонах, але поки розплачуватися пластиковими картами будуть тільки учасники експерименту – співробітники підприємства, які тестують нову програму. У мерії кажуть, що експеримент триватиме до кінця року, і якщо він буде вдалим, то вже в 2016 році такі термінали будуть поширені повсюдно. Лише після цього буде визначена як вартість електронних карток, так і вартість проїзду.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас