Інвестори Nokia затвердили покупку Alcatel-Lucent за $17,6 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Інвестори Nokia затвердили покупку Alcatel-Lucent за $17,6 млрд

Фондовий ринок
333
Акціонери фінської Nokia на зборах в Гельсінкі схвалили покупку французької Alcatel-Lucent за $17,6 млрд.
Угода подвоїть розміри компанії – в об’єднаній корпорації працюватимуть 110 тис. співробітників, а також зробить її одним з найбільших виробників мережевого устаткування.
Фінська компанія вже отримала всі необхідні дозволи від регуляторів на проведення угоди, але все ще чекає рішення про продаж акцій більше половини інвесторів французької компанії. Угода повинна завершитися в першому кварталі 2016 року.
Nokia купує Alcatel, щоб конкурувати зі шведською Ericsson і китайською Huawei Technologies Co. Раніше, також стало відомо, що Ericsson і Cisco уклали стратегічне партнерство, оскільки конкуренція на ринку телеком-обладнання та передачі даних посилюється.
У квітні Nokia і Alcatel-Lucent підписали меморандум про злиття. По ньому акціонери Alcatel отримають премію у розмірі 28% від середньої вартості акції за останні три місяці і 0,55 акції об’єднаної компанії за одну акцію Alcatel. Частка Nokia в об’єднаної компанії складе 66,5%, Alcatel – 33,5%. Операція вже схвалена Єврокомісією, а також Комітетом з іноземних інвестицій та Міністерством юстиції США.
Нагадаємо, Nokia продала збитковий телефонний бізнес компанії Microsoft Corp. в минулому році і дійшла згоди про продаж своїх блок-карт групі німецьких автовиробників.
Ціна на акції Nokia в середу виросла на 2%. З початку року компанія подорожчала на 8,3%. Її капіталізація складає близько 28 млрд. євро ($30 млрд).
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас